Economische impact belangrijk in subsidiedossiers


Bij het aanvragen van een subsidie is het belangrijk om aan te tonen dat je groeiverhaal een positieve bijdrage zal geven aan de (Vlaamse) economie.  Het toegekende bedrag moet nu eenmaal renderen.

Voor o.a. ontwikkelings- en onderzoeksprojecten en haalbaarheidsstudies gelden zelfs strikte regels:

  • De valorisatie in Vlaanderen moet minstens 10-maal de gevraagde subsidie bedragen. Deze wordt berekend aan de hand van tewerkstelling en investeringen in Vlaanderen(= economische impact).
  • De maatschappelijke impact is ook relevant en kan pluspunten opleveren bij de beoordeling. Kan je een toegevoegde waarde creëren voor bijvoorbeeld werknemers en het milieu? Dat speelt alleen maar in je voordeel.

Denk je in 2022 om zelf te onderzoeken en te ontwikkelen? Of wil je dit samen met bepaalde partners realiseren? Laat de regels je dan niet afschrikken: de overheid beseft het belang van innoverende ondernemers. Mits goede begeleiding ligt een subsidie dus binnen handbereik. 

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons