ESF+

ESF+

ESF+ staat voor Europees Sociaal Fonds Plus en beheert de financiële middelen van de Europese Unie en de Vlaamse overheid. Met deze middelen worden Vlaamse organisaties gestimuleerd om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheidsgraad te verhogen.Wat is ESF+?

ESF+ staat voor Europees Sociaal Fonds Plus en beheert de financiële middelen van de Europese Unie en de Vlaamse overheid. Met deze middelen worden Vlaamse organisaties gestimuleerd om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheidsgraad te verhogen. De focus van het ESF ligt op de doelstelling “smart, sustainable, inclusive and non-discriminatory employment market”.

Wie kan ESF-steun aanvragen?

Elke kmo of vzw kan een projectvoorstel indienen op voorwaarde dat het kadert binnen de thematische oproep die openstaat. Eenmanszaken komen echter niet in aanmerking.  

Wat houdt ESF-steun in?

De financiering die het ESF+ toekent, varieert en is steeds aanvullend aan de inbreng die vanuit de private sector of andere (publieke) bronnen gebeurt.
De bijdrage vanuit Europa is altijd begrensd op 50%.

Indienperiode voor ESF+

  Momenteel staat er geen oproep open. De oproepen verschijnen online.

  Zodra een oproep geopend wordt, kan je jouw dossier indienen. Na indiening duurt het meestal enkele maanden voor je een definitieve goedkeuring krijgt. Deze dossiers lopen gezien hun aard meestal over een periode van minstens 1 jaar.

  Inhoudelijke voorwaarden voor ESF+

  De focus van het ESF ligt op de doelstelling “smart, sustainable, inclusive and non-discriminatory employment market” met een speciale aandacht voor:

  • Stimuleren en versterken van trajecten voor kwaliteitsvolle en duurzame job, arbeidsmobiliteit en ook investeringen in onderwijs, opleidingen en levenslang leren. ESF-projecten richten zich op de cruciale kantelmomenten in de individuele loopbaan.

  • Ondersteuning van sociale integratie, gelijkheid en projecten voor armoedebestrijding

  • Stimulerende maatregelen om ouderen aan te moedigen om te blijven werken of met een nieuwe baan te beginnen

     Zeker weten dat je geen opportuniteiten laat liggen?
     Vraag dan een gratis subsidiescan aan en ontdek al je subsidiemogelijkheden.
     A-Chief helpt je graag verder via info@a-chief.be of +32 3 361 81 91.

     Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

     Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

     Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
     ​​​​​​​
     A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

     Gratis Subsidiescan

     In de kijker

     Hoe kunnen wij je helpen?

     Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

     Contacteer Ons