Nieuwe oproep CrossRoads Vlaanderen - Nederland: samenwerking en innovatie over de landsgrenzen


Innovatie is cruciaal om als economie of maatschappij het hoofd te bieden aan verschillende uitdagingen. Die uitdagingen houden uiteraard geen rekening met landsgrenzen, samenwerking over de grenzen heen is essentieel en werkt versterkend om een gemeenschappelijk doel te bereiken.

Subsidies voor innovatie over de grenzen heen.

CrossRoads voorziet voor deze call 12,5 miljoen euro om kmo’s in België en Nederland te boosten in  het realiseren van innovatieve samenwerking.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de innovatie die voorgesteld wordt inspelen op een maatschappelijke transitieprioriteit. Dit zijn grote trends die zowel voor maatschappij als politiek hoog op de agenda staan.  CrossRoads Vlaanderen Nederland stimuleert samenwerkingen tussen bedrijven die leiden tot een bijdrage aan de transitie op 4 beleidsdomeinen:

  • duurzaam ondernemen.
  • duurzame energie
  • industrie 4.0.
  • gezondheid

Bedoeling is om nieuwe processen, producten of diensten ontwikkelen of demonstreren.
De technologie mag al bestaan, zolang ze maar nieuw is voor de sector waarin ze zal toegepast worden.

Voor wie is CrossRoads bedoeld?

 Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je als Vlaamse kmo een innovatie uitwerken met tenminste 1 andere mkb uit Zuid-Nederland.

CrossRoads helpt bedrijven allereerst aan een netwerk over de grens om zo een samenwerking op te zetten. Deze partnerschappen moeten vervolgens geregistreerd worden, minstens 1 maand voor de deadline van indiening.

Ondernemingen die nog in oprichting zijn of zullen worden opgericht zodra het project aanvangt, komen niet in aanmerking.    

Kennisinstellingen mogen deel zijn van het project, maar ze kunnen geen subsidie ontvangen, ook niet als het gaat om business units van universiteiten of hogescholen.

Grote bedrijven mogen niet indienen en kunnen dus geen subsidie ontvangen, maar mogen wel als actor betrokken worden als ze een meerwaarde kunnen bieden.

Hoeveel subsidies kan je via CrossRoads Vlaanderen-Nederland krijgen?

Er wordt maximaal 250.000 euro per project (= 50% van het budget) betaald.
Er zullen ongeveer 50 projecten geselecteerd worden met ten minste 125 ondernemingen.

Evaluatiecriteria zijn onder meer de grensoverschrijdende meerwaarde, werkgelegenheid, complementariteit van de partners, ervaring, capaciteit, impact van het project en de mate waarop het project binnen de 4 transitiedomeinen past.

Wanneer kan je een dossier voor CrossRoads indienen?

De oproep loopt van 26 augustus tot 4 oktober 2024.
In die periode kan je een je een dossier indienen. Een bedrijf mag meerdere aanvragen indienen, maar moet hiervoor de nodige capaciteit beschikken. Daar wordt kritisch naar gekeken.

Benieuwd of je innovatie in aanmerking komt voor CrossRoads?

Heb je een innovatief idee dat je met Nederlandse partners wil ontwikkelen? Neem vrijblijvend contact op een van onze innovatieadviseurs om te bekijken of jouw projectidee in aanmerking komt voor de CrossRoads-subsidie.

Contacteer ons via info@a-chief.be of via +32 3 361 81 91

GRATIS SUBSIDIESCAN

A-Chief adviseert dagelijks ambitieuze ondernemers door hen wegwijs te maken in het complexe subsidielandschap. We detecteren subsidiekansen, schrijven ijzersterke en onderbouwde dossiers en ontzorgen bedrijven in het volledige subsidietraject van a tot z.  We verzilveren graag voor elke ondernemer de financiële boost die hun groei, innovatie en ambitie onderbouwt, hun concurrentiepositie verstevigt of hun onderneming futureproof maakt.  www.a-chief.be

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons