Crossroads voor grensoverschrijdende innovatie: samenwerking en innovatie over de landsgrenzen


Innovatie is cruciaal om als economie of maatschappij het hoofd te bieden aan verschillende uitdagingen. Die uitdagingen houden uiteraard geen rekening met landsgrenzen, samenwerking over de grenzen heen is essentieel en werkt versterkend om een gemeenschappelijk doel te bereiken.

Subsidies voor innovatie over de grenzen heen.

Om deze grensoverschrijdende samenwerkingen te stimuleren zijn er de INTERREG-subsidies.  Specifiek voor innovatieve kmo’s opent op 1 maart een nieuwe oproep van Crossroads. Crossroads voorziet de komende jaren 25 miljoen euro om kmo’s in België en (Zuid-)Nederland te boosten in realiseren van innovatieve samenwerking.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de innovatie die voorgesteld wordt inspelen op een maatschappelijke transitieprioriteit. Dit zijn grote trends die zowel voor maatschappij als politiek hoog op de agenda staan en focussen op duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid.

Kmo’s in Vlaanderen en mkb's in Zuid-Nederland kunnen tijdens die oproep een subsidieaanvraag indienen voor hun gezamenlijke product- of procesinnovatie. 

De oproep loopt van 1 maart tot 26 april 2024.

Benieuwd of je innovatie in aanmerking komt voor Crossroads?

Neem gerust contact op met ons team. Wij bekijken graag wat jouw mogelijkheden zijn.

Onze experts nemen de subsidieaanvraag volledig over en begeleiden je tijdens het hele traject ervan.

GRATIS SUBSIDIESCAN

Contacteer ons vrijblijvend via info@a-chief.be of via +32 3 361 81 91.

A-Chief adviseert dagelijks ambitieuze ondernemers door hen wegwijs te maken in het complexe subsidielandschap. We detecteren subsidiekansen, schrijven ijzersterke en onderbouwde dossiers en ontzorgen bedrijven in het volledige subsidietraject van a tot z.  We verzilveren graag voor elke ondernemer de financiële boost die hun groei, innovatie en ambitie onderbouwt, hun concurrentiepositie verstevigt of hun onderneming futureproof maakt.  www.a-chief.be

 

Contacteer Ons | A-Chief

​​​​​​​Voor vele ondernemers zijn subsidies onbekend terrein. A-Chief streeft ernaar om jouw vertrouwen te winnen én te behouden. Dit doen we door te luisteren voor we adviseren en door oplossingsgericht te werken.

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons