Tewerkstelling

Tewerkstelling & opleiding

Elke ondernemer heeft baat bij het investeren in personeel. De medewerkers van een onderneming zijn het visitekaartje. Door te investeren in de ontwikkelingsmogelijkheden van het personeel creëert een bedrijfsleider kansen om te groeien in kwaliteit en verbeter je automatisch de productiviteit en het werkplezier. Investeringen in tewerkstelling en opleiding zal resulteren in een verbetering van het bedrijfsresultaat.
​​​​​​​A-Chief helpt je verder in de zoektocht naar de mogelijke subsidies die bedrijven ondersteunen bij projecten die tewerkstelling en opleiding verbeteren.

Samengevat

Zonesteun

Voor?
Vermindering op bedrijfsvoorheffing voor bedrijven in een ontwrichte zone

Subsidiebedrag?
25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing wat gemiddeld neerkomt op 4.000 euro per werknemer

Bevorderende tewerkstelling

Voor?
Projecten die werkgelegenheid creëren en verbeteren

Subsidiebedrag?
Afhankelijk van de oproep maar kan oplopen tot verschillende tienduizenden euro’s

Doelgroepvermindering

Voor?
Vermindering RSZ-bijdragen bij tewerkstelling van medewerkers uit een kansengroep

Subsidiebedrag?
Het bedrag van de doelgroepvermindering is afhankelijk van onder meer de sector, arbeidscontract en doelgroep

Ontwrichte zonesteun

Een onderneming die investeert in een zogenaamde ‘ontwrichte zone’, kan een vrijstelling van 25% verkrijgen op de bedrijfsvoorheffing, per extra arbeidsplaats die door deze investering werd gecreëerd en die voor een bepaald aantal jaar ook behouden blijft. Een kmo moet de extra arbeidsplaats drie jaar behouden.

Bevorderende tewerkstelling

Ook Europa wil Vlaamse bedrijven, instellingen en organisaties ondersteunen bij het creëren van werkgelegenheid. Zij doen dit door projecten te ondersteunen die bijvoorbeeld mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt zich te laten omscholen en zo hun kansen te verhogen of ondersteunt projecten die de work-life balance verbeteren. Afhankelijk van de oproep kan deze subsidies gebruikt worden voor werknemers, maar ook voor dienstverleners. Bedrijven die willen investeren in arbeidskansen en het creëren van kwaliteitsvolle loopbanen, kunnen aanspraak maken op diverse subsidies

Doelgroepverminderingen

Bedrijven die een medewerker aanwerven die moeilijk een job vindt via de reguliere arbeidsmarkt kunnen hiervoor een RSZ-vermindering krijgen. Concreet gaat het om laaggeschoolde jongeren, oudere werknemers en personen met een arbeidshandicap. Voor elke medewerker uit een kansengroep die een bedrijf aanwerft, betaalt de onderneming minder of geen werkgeversbijdragen. Ook zijn er nog een aantal bijkomende doelgroepverminderingen die afhankelijk van de regio waar het bedrijf gevestigd is, kunnen worden toegekend.

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons