Innoveren

Innoveren

Elke ondernemer moet innoveren om het bedrijf mee te laten groeien met de veranderingen die er doorheen de tijd optreden. Doelgroepen veranderen, markten veranderen en ook de wensen en eisen van de klant veranderen. Niet innoveren is geen optie, de concurrentie is bikkelhard. De overheid wil daarom ook Vlaamse bedrijven ondersteunen door een aantal subsidies toe te kennen aan ondernemingen die investeren in een innovatief verbetertraject.
​​​​​​​A-Chief zet deze ondersteuningsmogelijkheden voor jou op een rij.

Samengevat

O&O Haalbaarheidsstudie

Voor?
Uitvoeren van een haalbaarheidsstudie in het kader van de voorbereiding op een ambitieus innovatief vervolgtraject

​​​​​​​Subsidiebedrag?

Tot max. €50.000

Ontwikkelingsproject

Voor?
Ondersteuning bij de ontwikkeling van een innovatief project

​​​​​​​
Subsidiebedrag?
Min. €100.000 tot max. €1.000.000

Kmo-groeisubsidie innovatie

Voor?
Inwinnen van extern advies en/of aanwerven van een strategisch medewerker

​​​​​​​
Subsidiebedrag?
Tot max. €50.000

O&O Haalbaarheidsstudie

Heb je een schitterend idee voor een innovatief project maar ben je absoluut niet zeker of het ook haalbaar is in de praktijk? Dan kan je met de subsidies van de Vlaamse overheid een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren als voorbereiding op een innovatief vervolgtraject. Dankzij de kennis die deze haalbaarheidsstudie oplevert, kunnen de risico’s en mogelijkheden beter ingeschat worden en duidelijk maken of het project op lange termijn succes, winst en groei zal genereren.

Ontwikkelingsproject

Door slimmer en vernieuwend te werken, verbeter je eigen bedrijfsprocessen, verstevig je de marktpositie van jouw onderneming en blijf je de concurrentie een stapje voor. De uitvoering van een innovatief project vraagt echter de nodige expertise, tijd en middelen om het traject op te zetten en voor te bereiden. Ondernemers met concrete plannen voor een ontwikkelingsproject kunnen beroep doen op de Vlaamse overheid voor het verkrijgen van advies en financiële steun voor noodzakelijke kennisverwervende activiteiten en voor het marktklaar maken van de ontwikkeling.

Kmo-groeisubsidie innovatie

Wanneer een onderneming wil groeien en ook een concreet project in gedachten heeft, kan het zijn dat er nood is aan een bepaalde expertise om het project te kunnen opstarten of te doorlopen. De kmo-groeisubsidie is bedoeld om deze nood aan bijkomende kennis tegemoet te komen door bedrijven financieel te ondersteunen bij het inwinnen van extern advies of het aanwerven van een strategisch medewerker.

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons