Digitaliseren

Digitaliseren

Ben je een kmo met een Vlaamse vestiging en wil je inzetten op digitalisering als hefboom voor jouw onderneming? Er zijn diverse mogelijkheden om de digitale maturiteit van jouw bedrijf te verhogen én hierbij gebruik te maken van subsidies om bijvoorbeeld professioneel advies in te huren of een strategisch medewerker aan te werven. Dankzij deze ondersteuning wordt het financieel haalbaar om een digitaliseringstraject succesvol te doorlopen.
​​​​​​​Ontdek hier hoe A-Chief je kan helpen om de juiste subsidies te verkrijgen en zo professioneel in te zetten op een digitale en duurzame toekomst voor jouw bedrijf.

Samengevat

Kmo-groeisubsidie digitalisering

Voor?
Inwinnen extern advies en/of aanwerven strategisch medewerker in het kader van het verhogen van de digitale maturiteit en het doorlopen van een digitale transformatie

Subsidiebedrag?
Tot maximaal €50.000

Internationale digitalisatie

Voor?
Ontwikkelen en/of vertalen digitale bedrijfscommunicatie, het maken van een bedrijfsfilm om je bedrijf te promoten of het rebranden​​​​​​​ van je sociale media voor internationale doeleinden. 


​​​​​Subsidiebedrag?
Tot maximaal €4.500

Kmo-groeisubsidie digitalisering

Voor bedrijven met een Vlaamse vestiging die hun digitale maturiteit willen vergroten, kent de Vlaamse overheid een subsidie van €50.000 toe voor het inwinnen van strategisch advies en/of het aanwerven van een strategisch medewerker. Deze subsidie is bedoeld voor het doorlopen van een digitaal transformatietraject waarbij de onderneming inzet op het slim beheer en gebruik van data om zo de bedrijfsprocessen sneller, efficiënter en duurzamer te maken.

Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers

Bedrijven uit de privésector en ook kennisinstellingen die researchers te werk stellen kunnen een vrijstelling van 80% op de bedrijfsvoorheffing van hun lonen aanvragen. De FOD Financiën beperkt deze vrijstelling wel tot onderzoekers met een specifiek master- of bachelordiploma en ook aan het onderzoeks- of ontwikkelingsproject zijn een aantal voorwaarden verbonden. Het moet gaan om fundamenteel onderzoek dat niet rechtstreeks aan een bepaald product of procedé is verbonden of om industrieel onderzoek om nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande te verbeteren. Ook de experimentele ontwikkeling komt in aanmerking voor een subsidie.

Internationale digitalisatie 

De Vlaamse overheid kent subsidies toe aan bedrijven die een digitale bedrijfscommunicatie willen laten ontwikkelen of vertalen. Alle digitale, anderstalige communicatie komt voor deze subsidie in aanmerking. Daarnaast ondersteunen zij ook Vlaamse bedrijven die een bedrijfsfilm willen maken of hun social media willen heroriënteren voor internationale klanten aan te trekken. 

Kmo-portefeuille

Een Vlaams bedrijf kan nu ook financiële ondersteuning krijgen voor opleiding en/of advies rond cybersecurity via de kmo-portefeuille. Kleine ondernemingen kunnen tot 45% tussenkomst aanvragen, middelgrote ondernemingen tot 35%, met ook hier een jaarlijks plafond van €7.500.
Ondernemers kunnen bovendien financiële steun krijgen via de kmo-portefeuille voor het aankopen van tal van andere diensten die de bedrijfsvoering optimaliseren. Zo kunnen kleine ondernemingen voor de effectieve ontwikkeling van een website bijvoorbeeld tot 30% steun genieten, een middelgrote onderneming 20%, met een maximum van €7.500 per jaar. Deze steun regel je eenvoudig zelf via het platform.

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons