Ecologiepremie+


Om bedrijven te helpen bij de ecologie-investeringen reikt de Vlaamse Overheid de ecologiepremie+ uit. Met deze subsidie wordt een gedeelte van de extra investeringskost die de investering met zich meebrengt, door de overheid gedragen. Deze subsidie dekt 15 tot wel 50% van de meerkost van de investering, afhankelijk van de grootte van de onderneming. Niet onbelangrijk, de investering mag geen impact hebben op de bedrijfsprocessen.

Wat komt zoal in aanmerking? De overheid kent deze premie toe aan een breed scala van producten denk maar aan diverse koelingssystemen, transport gerelateerde aangelegenheden, verlichtings-, verwarmings- en waterinstallaties.

Met een verplicht elektrisch wagenpark vanaf 2025 voor bedrijfswagens is investeren in laadpalen het uitgelezen moment. Hiervoor kunnen bedrijven de ecologiepremie+ aanvragen. In dit geval wordt de meerkost tot 30% terugbetaald. Daarnaast krijgt een eenmanszaak of vennootschap tot eind 2022 een verhoogde afschrijvingskostenaftrek van 200% (daarna 150% tot 31.08.2024) wanneer ze investeren in een nieuwe, publiek toegankelijke en intelligente laadpaal.

De installatie van een warmtepomp komt ook in aanmerking voor deze premie. Door te investeren in een warmtepomp dalen de elektriciteits- en gaskosten van een bedrijf aanzienlijk. De meerkost voor deze investering wordt tot 55% terugbetaald door de Vlaamse overheid.

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons