Living Labs Circulaire economie


Wat is het?

Deze oproep ondersteunt transformatieve systeeminnovaties binnen de bouw- en maakindustrie. Om de opschaling van de circulaire economie nog een stap verder te brengen, is er immers nood aan projecten die uitdagingen en knelpunten op een hoger niveau bekijken.

Ze focussen op de transformatie van een ‘systeem’ waarbij een ruimere waardeketen of ecosysteem betrokken is, en waar verandering bijgevolg moeilijker en trager verloopt. Dit vraagt om een systemische aanpak en verandering met verregaande impact op zowel organisatorisch, sociaal-cultureel als technologisch vlak. Het gaat hierbij om complexere trajecten en projecten die systemen met betrekking tot circulair bouwen en circulaire maakindustrie innoveren en transformeren.

Voor wie?

Via deze oproep kunnen brede en diverse partnerschappen een aanvraag indienen voor de subsidiëring van een living labs project over circulaire systeemoplossingen in de bouw- of maakindustrie. Via multi-stakeholder en multi-level samenwerkingen zorgt het project voor het uitwerken, testen, implementeren en opschalen van circulaire oplossingen. Het partnerschap bestaat uit ten minste drie partners, waarvan ten minste één bedrijf, en kan daarnaast onder andere kennisinstellingen, overheden, vzw’s en sectorfederaties bevatten.

Subsidiebedrag?

De subsidie gaat van minimum € 300.000 tot maximum € 1.000.000.

Deadline & timing?

Aanvragen moeten zich uiterlijk op 17 maart 2022 aanmelden (verplicht), en kunnen nadien begeleiding krijgen bij de verdere uitwerking van hun aanvraag. De uiterlijke indiendatum is 25 mei 2022. De uitvoeringstermijn is maximaal 3 jaar.

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons