Uitbreiding kmo-groeisubsidie voor duurzaam en circulair ondernemen


Circulaire economie is aan een stevige opmars bezig.  Vandaag word je als ondernemer steeds vaker geconfronteerd met het belang van ecologisch ondernemerschap.  Duurzaam en circulair ondernemen is niet langer een hype maar een must voor elk bedrijf.

De kmo-groeisubsidie ondersteunt bedrijven met ambitieuze groeiplannen rond digitaliseren, internationaliseren, innovatie en duurzaam en circulair ondernemen. Voor het thema duurzaam en circulair ondernemen krijgt de KMO groeisubsidie nu een boost met een bredere inhoudelijke invulling waardoor meer projecten in aanmerking komen.  Bovendien vervalt de beperking waarbij enkel maak- en bouwindustrie aanspraak kon maken op deze subsidie.

Wie komt in aanmerking?

Wil jouw onderneming extern advies inkopen over beschikbare duurzame technologieën?
Neem je een expert onder de arm voor het optimaal inzetten van restwarmte over al je productieprocessen? Of denk je erover een strategisch profiel aan te werven om zo het verbruik van water of grondstoffen in al je processen te reduceren of CO²-uitstoot te verminderen?

Ja! Dan komt jouw onderneming in aanmerking voor de KMO groeisubsidie – circulair en duurzaam ondernemen.

Naast circulair ondernemen komen nu ook bedrijven in aanmerking die inzetten op energie- en klimaattransitie, milieu en biodiversiteit.

Welke steun krijg je?

Voor het realiseren van een ambitieus groeitraject kan je extern advies inkopen of een strategische profiel aanwerven. Beide opties helpen je bedrijven eerste stappen te zetten of verder te ontwikkelen bij het circulair en duurzaam ondernemen.

Voor elke optie is de subsidiesteun gelimiteerd tot maximum 25.000 euro. Je kan ook beide opties inzetten en zo genieten van een maximale steun van 50.000 euro.  

Wees er op tijd bij!

Je kan een aanvraag voor de KMO groeisubsidie indienen vanaf 1 november. De oproep sluit op 20 december 2022.

​​​​​​​A-Chief helpt je om de juiste subsidie te koppelen aan de plannen van je bedrijf rond circulair ondernemen om zo een exponentiële groei mogelijk te maken. Onze experts nemen de subsidieaanvraag volledig over en begeleiden je tijdens het hele traject  ervan.

Vraag een gratis subsidiescan

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons