Subsidies voor innovatief ondernemen, onderzoek en ontwikkeling


Elke ondernemer moet innoveren om zijn of haar bedrijf competitief te houden en weerbaar te maken tegen alle uitdagingen die ze het hoofd moeten bieden.
Niet innoveren is geen optie, de concurrentie is bikkelhard. De overheid wil daarom ook Vlaamse bedrijven ondersteunen door een subsidies toe te kennen aan ondernemingen die investeren in een innovatief verbetertraject. ​​​​​​​

A-Chief zet deze ondersteuningsmogelijkheden voor jou op een rij.

Haalbaarheidsstudie O&O

Wil je onderzoeken of je innovatief idee ook effectief haalbaar is? Dan kan je beroep doen op de O&O haalbaarheidsstudie.

Hiermee kan je onderzoek financieren naar de haalbaarheid van een innovatief idee als voorbereiding voor verder onderzoek en ontwikkeling.  Deze studie is vooral gericht op uitdagende technische en/of wetenschappelijke aspecten van het idee, daarnaast kunnen ook businessmodel innovatie, diensteninnovatie en eventueel vragen rond intellectuele eigendom onderzocht worden.  Je verkleint hiermee de risico’s voor je effectief overgaat tot de opstart van de ontwikkeling. Lees meer

Ontwikkelingsproject

Ben je overtuigd van de haalbaarheid van je innovatieve idee en wil je overgaan tot concrete uitwerking. Dan kan je beroep doen op steun voor ontwikkelingsprojecten voor innovaties (ontwikkeling van nieuwe of vernieuwende producten, processen, diensten of concepten) waarbij bijkomende kennis en vaardigheden nodig zijn en waaraan uitdagingen en risico’s verbonden zijn. Lees meer

Onderzoeksproject

Er zijn heel wat subsidiemogelijkheden voor projecten rond een innovatief idee, waarbij buitengewoon onderzoek naar bijkomende kennis en grote uitdagingen aan verbonden zijn en die op termijn de basis vormt voor nieuwe of verbeterde producten, processen of diensten.
Hier worden de personeels- en andere kosten (technologisch en niet-technologisch) verbonden aan dit onderzoekstraject gesubsidieerd.   
Lees meer  

Kmo-groeisubsidie innoveren

Je product is klaar! Nu volgt de stap naar het vermarkten van je innovatieve product, dienst of technologie.

Maar wil je nog extern advies inwinnen om de concrete uitdagingen aan te pakken die gepaard gaan met het opschalen van je innovatieve product of technologie? Of wil je een strategische profiel aanwerven om voor de go-to-marketstrategie uit te werken en uit te rollen?

Met de kmo-groeisubidie innovatie kan je de groeisprong maken die je bedrijf boost en zo extra kennis (via samenwerking en/of via aanwerving) inschakelen om je ambitie concreet te maken.

LET OP: de eerste call van 2023 staat open vanaf 27 maart tot 22 mei.


Lees meer

Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing O&O - BELSPO

Stel je als onderneming onderzoekers te werk rond onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten of werk je samen met kennisinstellingen voor O&O?
Dan kan je een vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing krijgen? Lees meer

Regionale subsidies

Via de gemeente waar je gevestigd bent, zijn er soms ook mogelijkheden.
Denk maar aan de ontwrichte zonesteun. Check dus zeker of je via je lokaal bestuur nog aanspraak kan maken op regionale subsidies. Lees meer

Ben je bezig met innovatie en wil je meer weten over welke subsidiemogelijkheden er zijn voor jouw innovatie groei-ambities?

Neem dan vrijblijvend contact op met A-Chief.
Wij laten je via een gratis subsidiescan kennismaken met je verschillende opportuniteiten. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons