Meer innovatiesteun voor kleine en middelgrote ondernemingen


Door het toekennen van subsidies aan ondernemingen investeert de overheid in de (toekomstige) economische toekomst en maatschappelijke welvaart van Vlaanderen. Zo zet de overheid sterk in op innovatie als katalysator van duurzame groei en ontwikkeling en draagt het zo bij aan een oplossing voor tal van maatschappelijke uitdagingen. Bovendien bevorderen subsidies de samenwerking en kennisopbouw in de eigen industrie waardoor Vlaanderen aantrekkelijker wordt op zowel nationaal als internationaal niveau.

Onderzoek van KU Leuven en Vives toont aan dat het ontvangen van O&O-subsidies voor innovatieve projecten een sterk positief effect heeft op de prestaties van ondernemingen, in termen van tewerkstelling, toegevoegde waard en productiviteit.

De versterkende impact van subsidies op innovatie

Ondernemingen die O&O subsidies ontvangen, verhogen het aandeel R&D-werknemers met drie percent punten. De totale tewerkstelling verhoogt met gemiddeld 10% dankzij de subsidie in vergelijking met een controlegroep van gelijkaardige ondernemingen die geen subsidie ontvingen.

Subsidies zorgen naast meer tewerkstelling ook voor meer innovatie. Zo is er 14% meer kans op succesvolle productinnovatie en 16% meer kans op procesinnovatie in vergelijking met gelijkaardige ondernemingen die geen subsidie ontvangen.

Meer innovatiesubsidies voor kmo’s

Verrassend is dat de meeste steun gaat naar kleine ondernemingen.

In 2018 ontvingen kleine ondernemingen 80 miljoen euro aan overheidssteun, goed voor 47% van de totale O&O subsidies. Grote ondernemingen ontvingen 60 miljoen euro of een aandeel van 35% en 59 middelgrote bedrijven ontvingen 27 miljoen of 16% van het totaal.

Ben je bezig met innovatie en wil je meer weten over welke subsidiemogelijkheden er zijn voor jouw innovatietraject of groei-ambities?

Lees er alles over in onze blog en neem contact op  met ons team.
We bekijken graag met jou de mogelijkheden voor het boosten van jouw innovatie.    

GRATIS SUBSIDIESCAN

  Contacteer ons vrijblijvend via info@a-chief.be of via +32 3 361 81 91.  

A-Chief adviseert dagelijks ambitieuze ondernemers door hen wegwijs te maken in het complexe subsidielandschap. We detecteren subsidiekansen, schrijven ijzersterke en onderbouwde dossiers en ontzorgen bedrijven in het volledige subsidietraject van a tot z.  We verzilveren graag voor elke ondernemer de financiële boost die hun groei, innovatie en ambitie onderbouwt, hun concurrentiepositie verstevigt of hun onderneming futureproof maakt.  www.a-chief.be

 

Contacteer Ons | A-Chief

​​​​​​​Voor vele ondernemers zijn subsidies onbekend terrein. A-Chief streeft ernaar om jouw vertrouwen te winnen én te behouden. Dit doen we door te luisteren voor we adviseren en door oplossingsgericht te werken.

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons