Europa investeert bijna 3 miljard euro in België


België zal van 2021 – 2027 bijna 3 miljard euro aan subsidies ontvangen uit het Europese Cohesiebeleid.  Dat Cohesiebeleid is erop gericht de regionale verschillen binnen Europa te verkleinen door middel van financiering om investeringen te stimuleren.

Hiermee wordt ingezet op de versnelling van de groene en digitale transitie en het ondersteunen van concurrerende, innovatieve en inclusieve economie.

Subsidies voor het economisch concurrentievermogen, digitalisering en groene investeringen.

Er zal bijna 500 miljoen euro geïnvesteerd worden in onderzoek, innovatie en digitalisering in het kader van het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO). Dit bedrag omvat steun voor de overdracht van geavanceerde technologieën om het concurrentievermogen van kmo’s te vergroten en te investeren in de digitalisering van ondernemingen en overheidsdiensten.

Daarnaast investeert EFRO ook bijna 400 miljoen euro in energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en duurzame oplossingen voor mobiliteit en energiezuinige openbare gebouwen.

De coöperatie tussen EFRO en het Fonds voor een rechtvaardige transitie (JTF) zal verder 183 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van een koolstofarme, circulaire en energie-efficiënte economie. Dit zal dienen bij te dragen aan de innovatieve economie en een gewettigde klimaattransitie in het land.

Wat betekent dit voor jouw bedrijfssubsidies?

Om het concurrentievermogen van kmo’s te verhogen, wordt er ingezet op de Kmo-groeisubsidie. Ondernemingen die groeiplannen hebben rond innovatie, digitalisering, internationalisering en circulair ondernemen, kunnen hiervoor tot 50 000 euro aan financiering ontvangen.

De innovatieve economie wordt ook ondersteund via de O&O haalbaarheidsstudie, een onderzoeksproject en/of een ontwikkelingsproject. Bij deze laatste twee innovatieve subsidies kan er tot 3 miljoen euro aan subsidie ontvangen worden om jouw project te versterken.  

Hoe kan A-Chief mij hierin begeleiden?

A-Chief adviseert dagelijks ambitieuze ondernemers door hen wegwijs te maken in het complexe subsidielandschap. We detecteren subsidiekansen, schrijven ijzersterke dossiers en ontzorgen bedrijven in het volledige subsidietraject van A tot Z. 

Gratis subsidiescan

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Ontdek welke subsidie het beste past bij jouw project

Heb je geen idee voor welke subsidies jouw bedrijfsplannen in aanmerking komen?
​​​​​​​
A-Chief voert voor jouw bedrijf een gratis subsidiescan uit. We gaan in dialoog om de opportuniteiten na te gaan, nu en in de toekomst. Zo vinden we een perfecte match tussen jouw projecten en de meest aansluitende subsidie.

Gratis Subsidiescan

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Geen tijd om je te verdiepen in subsidies? Laat ons je helpen en laat geen geld liggen!

Contacteer Ons